GASILNI APARATI

Gasilniki Bavaria – Nemčija

Prenesite si katalog gasilnikov: IV- Gesamtkatalog Feuerlöscher

GASILNI APARATI NA PRAH

V Sloveniji so najbolj razširjeni gasilni aparati na prah. Zastopamo prenosne modele gasilnikov, velikosti od 1kg, 2kg, 3kg, 4kg, 6kg, 9kg, 12kg ter prevozne modele gasilnikov, velikosti od 25 kg, 50kg, 100kg.

INŠTITTUT VARNOSTI zastopa enega največjih evropskih proizvajalcev gasilnih aparatov Bavaria Brandschutz Industrie GmbH & Co. KG. Gasilni aparati na prah so največkrat polnjeni z univerzalnim prahom ABC, pogojno tudi z BC ali pa s prahom D za gašenje lahkih kovin. Inštitut varnosti na Slovenskem trgu nudi samo najboljše gasilne aparate iz programa podjetja Bavaria Brandschutz. Vsi gasilni aparati imajo že priložen nosilec za montažo. Prvi pregled gasilnega aparata s strani pooblaščenega serviserja se opravlja po 24 mesecih. Garancija na gasilne aparate Znaša 24 mesecev.

Nemški proizvajalec zagotavljan najvišjo kakovost gasilnikov in kot edini z garancijo na tlačno posodo 10 let.


GASILNIA APARATI NA PENO

Na trgu se čedalje bolj uveljavljajo gasilni aparati na peno. Njihova prednost je visoka gasilna učinkovitost, ob uporabi preprečujejo ponovni vžig in za sabo puščajo zelo malo gasilnega sredstva za morebitno čiščenje. Gasilni aparati na peno so primerni za gašenje požarom razreda A in B. Priporoča se uporaba za stanovanjske in večstanovanjske objekte, hotele, trgovine, skladišča, muzeje, bolnišnice. Najnovejši gasilni aparati na peno pa imajo poleg razredov A in B dodan še razred F, ki je namenjen gašenju kuhinjskih olj in maščob v kuhinjah, menzag, jedilnicah, oziroma povsod, kjer se uporabljajo olja in maščobe za pripravo hrane. Poznamo modele od 2L, 6L, 9L, 50L.


GASILNIA APARATI NA VODO

Gasilni aparati na vodo so primerni za gašenje požarov razreda A, katerih so tudi najbolj pogosti oziroma jih je največ v naravi. Ker je v njih medij voda imajo skoraj identičen namen kot hidranti. Največkrat jih uporabljamo v prostorih ,ki naj bi bili ekološko neoporečni za bivanje, npr. zaklonišča. Zasledimo pa jih tudi v kombinaciji z ostalimi gasilniki v trgovinah, lesnih delavnicah ter ostalo.


GASILNIA APARATI NA CO2

Gasilni aparati na CO2 (Ogljikov dioksid ) so primerni za gašenje požarov vrste B . Uporablja pa se ji tudi v pisarniških prostorih oziroma prostorih, kjer bi drugo gasilno sredstvo lahko dodatno poškodovalo opremo ali naprave. Zastopamo 2kg, 5kg in 30 kg prevozne gasilnike ter posebne antimagnetne gasilnike, kateri ne vsebujejo železovih spojin in jih magnetno polje ne privlači. Slednje se posebaj priporoča v zdravstvu. Medicini, pri rendgenskih aparatih ipd.